DR. SEFFER ISTVÁN PH.D.

Országos égési és plasztikai sebész szakfőorvos, az orvostudományok kandidátusa

Dr. Seffer István rövid szakmai önéletrajza

1953 ápr. 20.-án Nagyatádon születtem. Általános és középiskoláimat Csurgón végeztem, kitűnő tanulmányi eredménnyel. 1971-ben felvételt nyertem a Pécsi Orvostudományi Egyetemre. Tudományos diákkörösként egy országos első helyezett pályamunkát írtam.

1977-ben végeztem és a Somogy Megyei Kórház I. sz. Sebészeti Osztályán helyezkedtem el.

1981-ben általános sebészetből szakvizsgát tettem, jeles eredménnyel. 1982-ben kórházunkban bevezettem egy speciális epeút-vizsgáló eljárást, a percutan transhepaticus cholangiographiát. Ezen tevékenységéért és tudományos dolgozatért a Dr. Arató Miklós emlékérmet nyertem el.

1980-ban alorvossá, 1985-ben adjunktussá neveztek ki.

1985-től 1987-ig a Központi Katonai Kórház Plasztikai Sebészeti Osztályán dolgoztam és 1987-ben plasztikai sebészetből szakvizsgát tettem. Közben az Országos Traumatológiai Intézetben kézsebészeti tanulmányokat is folytattam.

1987 márciusától megszerveztem Dél-Dunántúlon a plasztikai sebészeti szakellátást. 1989-ben a Római Amerikai Intézetben dolgoztam. l991-ben sebész főorvossá neveztek ki, a Kaposi Mór Megyei Kórházban.

1992 évben a Magyar Plasztikai Sebész Társaság első nemzetközi kongresszusát szerveztem Kaposvárott. Még ebben az évben megnyitottam Dunántúl első magánklinikáját.

1995-ben Emlőpótlások témakörben megvédtem kandidátusi disszertációmat. Több neves külföldi plasztikai sebészeti klinikával szakmai kapcsolatban állok. Tagja vagyok a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebésztársaságnak, és a Magánorvosi Szekciónak. Az MPHEST vezetőségnek 12 évig voltam tagja és az MPHEST Szakcsoportjának 2 évig voltam titkára. Tagja vagyok továbbá a Magyar Sebész Társaságnak, a Nemzetközi Plasztikai Sebésztársaságnak.

Tagja voltam az Országos Plasztikai Sebészeti Szakvizsga Bizottságnak és a Magyar Orvosok Tudományos Egyesületének. Vezetője voltam az Országos Plasztikai Sebészeti Grémiumnak. Közel egy évtizede megszerveztem a plasztikai sebészeti szakfelügyelői rendszert és azóta a Dél-Dunántúli szakfőorvosi tevékenységet is elláttam társadalmi munkában, majd 2005. szeptember 15.-én országos szakfelügyelő főorvosnak neveztek ki.

A Magyar Magánkórházak Egyesületének alelnöki tisztét töltöm be kilenc éve. Nyolc szakmai könyvben írtam fejezetet és önálló könyvrészt. Közel 250 tudományos közleményem van.

1980 óta veszek részt a Kaposvári Egyetem műtétes témájú állatkísérletes munkájában és jelenleg is oktattam és vizsgáztattam sebészet és műtéttan tárgyakból.

2007.márciusában fejeztem be 874 oldal terjedelmű monográfiámat az "Embrionális őssejt kutatás, izolálás, tárolás és terápiás felhasználás" témakörben. GLP, GMP előírásoknak megfelelő, világszínvonalú őssejt labort és klinikát hoztam létre, mely hivatalos megnyitója 2007. nov. 9.-e volt.

Olasz és német nyelvből van állami nyelvvizsgám, az angol nyelvet társalgási szinten beszélem. Jelentősebb kitüntetéseim: Kiváló Munkáért és Somogy Megye Alkotói Díja.

2003-ban az Év Somogyi Emberének választottak.

2004-2005 évben a TV2 csatornán munkatársaimmal dokumentum filmsorozatot készítettem, amiért "Aranyszike Díj" kitüntetést kaptam.

2005. szeptember 2.-án "Az év embere" tiszteletdíjban részesültem. Huszonkét éves az általam létrehozott és vezetett ISO2001 minősítéssel rendelkező, EU színvonalú magánklinikám. Idén vagyok harminchét éve a műtőasztal mellett, és 27 éves a plasztikai sebészeti szakellátás régiónkban. Ez idő alatt számos új műtéti eljárást dolgoztam ki.

A fentiek alapján megkaptam az MPHEST nemzetközi jubileumi kongresszusának szervezői, házigazdai jogát /2007. szept./ Hobbym: olvasás, tudományos kutatás.

2012-ben az Év Vállalkozója Díjban részesültem

Budapest, 2014-04-08 Dr. Seffer István